Contact | Inhoud  

Attributen, methodiek en producten

Voor mijn werk gebruik ik een aantal attributen zoals pendel, Tarotkaarten, klankschaal, tingsha en kristallen bol. Daarnaast gebruik ik andere voorwerpen zoals kaarsen en wierook. Ik maak gebruik van kennis en kunde vanaf de gehele wereld en beperk me dus niet tot één stroming zoals wicca of sjamanisme. Op deze pagina vind je meer informatie over deze attributen en over de producten die ik zelf maak. Voor meer informatie en bestellingen kun je mij altijd een e-mail sturen. Naast de verkoop van deze producten geef ik ook diverse workshops en cursussen, want (natuur-)zuivere producten zijn ook door jou en je vrienden, collega's en buren te maken. Ten overvloede: mijn diensten dienen niet ter vervanging van medische of andere professionele hulp, zorg of ondersteuning. Ik raad iedereen aan om bij gezondheidsklachten een diagnose aan een gecertificeerde arts te vragen. Ik werk volgens de negen universele grondbeginselen en vertel graag een volledig verhaal.

Pendel
Als je het geslacht van je ongeboren kind wilt weten, kun je een echo laten maken. Toen dat nog niet kon (maar ook nu nog steeds), werd vaak een pendel boven de buik van de aanstaande moeder gehouden. Aan de beweging van de pendel kon de pendelaar het antwoord aflezen. De pendel wordt tegenwoordig meestal gebruikt om gevoelsmatige keuzes te kunnen maken. Bijvoorbeeld: is dit medicijn of deze voeding nu goed voor mij, moet ik nu links of rechts, etc.

De pendel is een uiterst gevoelig communicatiemiddel dat gebruikt kan worden als meet- en testapparaat, bedoeld om te communiceren met je eigen onderbewuste of met een ander bewustzijnsveld. Het lijkt qua werking op een wichelroede (een magisch instrument waarmee hooggevoelige mensen sinds de oudheid bijvoorbeeld mineralen of water kunnen opsporen) en een biotensor (een bio-energetisch testapparaat, waarmee je energie kunt testen). Waar ik Tarot meestal gebruik om inzicht te krijgen in een situatie, gebruik ik graag een pendel om antwoord te krijgen op zogenoemde "ja/nee"-vragen.Workshop "Het gebruik van de pendel"
In onze werkelijkheid bestaat alles uit golven, trilling, straling, vibratie. Alles, dus ook jij. Deze workshop leert je hoe je met die trillingen kunt werken om je inzicht te vergroten en de werkelijkheid op een positieve manier te beïnvloeden.

De pendel is een uitgelezen instrument om feiten en verschijnselen vanuit het onderbewuste naar het bewuste te brengen om zodoende meer kennis te verkrijgen en je eigen wereld te verbeteren. Vroeger schreef men de resultaten enkel toe aan tot goden uitgeroepen stenen, metalen, meren en rivieren. Tegenwoordig weten we dat de mens die ervaringen zelf kan oproepen.

Met de meditatieve technieken die tijdens deze workshop worden behandeld, kan iedereen pendelen die daar gemotiveerd genoeg voor is. Door de technieken thuis te oefenen en gebruiken, zal de benodigde meditatieve staat steeds eerder worden bereikt zodat het pendelen steeds sneller zal gaan. Na het volgen van deze workshop kun je thuis dus goed met de voorbeelden en uitgeschreven informatie aan de slag.

In deze workshop neem ik je mee in de magische wereld van je eigen onderbewuste en de verlengstukken die je voor je helderziende zintuigen zelf kunt inzetten. Je maakt kennis met een aantal technieken om tot de kern van je eigen wezen en de kosmos door te dringen. Het is bovendien een inleidende workshop voor de cursus "pendelen".

Inclusief materiaal, koffie, thee en een lekkere versnapering.
Klik hier voor de tarieven.
Voor meer informatie kun je mij een e-mail sturen.Cursus pendelen in de praktijk
In vijf bijeenkomsten leer je hoe je gebruik kunt maken van de pendel op allerlei manieren. We gaan de antwoorden vinden op "ja/nee"-vragen (waar ik de pendel zelf meestal voor gebruik) en andere technieken komen aan bod, zoals het werken met een gradenboog en het uitpendelen van locaties. Op de eerste avond mag je een pendel uitzoeken uit het assortiment van een edelstenen, kristallen en mineralenwinkel.

Inclusief materiaal, koffie, thee en een lekkere versnapering.
Klik hier voor de tarieven.
Voor meer informatie kun je mij een e-mail sturen.Tarot
Niemand weet waar Tarot oorspronkelijk vandaan komt en zeer waarschijnlijk kent niemand het originele, allereerste Tarotspel. Er zijn bronnen die de herkomst van het Tarotspel terugvoeren tot de tijd van Atlantis. Veel van de wijsheden die op de kaarten symbolisch zijn weergegeven, staan in diverse werelddelen in steen gegrift. Al eeuwen zijn Tarotkaarten een bron van inspiratie voor mensen wereldwijd. Antoine Court de Gébelin beweerde reeds in de 18e eeuw dat de betekenis van de kaarten van de grote arcana overeenkomt met een aantal oude geheime doctrines van Egyptische priesters. Deze doctrines zijn ouder dan drieduizend jaar. Opvallend is dat Tora "geheime leer" betekent en Taro(t) veel geheime kennis omvat.

Meer dan 30 jaar geleden kocht ik mijn eerste Tarotspel. Er bekroop me echter direct een gevoel van twijfel. Tarot bestaat tegenwoordig uit 78 kaarten en dat is een bijzonder onevenwichtig aantal voor dit buitengewoon evenwichtige orakelspel. Dat vreemde aantal kaarten deed mij twijfelen. Ik had me toen al ingeschreven voor een Tarotcursus en dus zette ik door, waar veel anderen het opgeven. Veel spiritueel wakkere mensen voelen deze disbalans namelijk intuïtief en laten de kaarten om die reden eerder links liggen terwijl juist zij zoeken naar meer esoterische kennis.

Toen ik die Tarotcursus met veel enthousiasme had gevolgd, ontdekte ik in de bibliotheek een boek over kaartleggen: "Kaarten vertellen ook uw toekomst", geschreven door Cicely Kent. Op pagina 34 staat iets bijzonders: "Het gewone Tarotspel bestaat uit acht en zeventig kaarten, maar buiten deze acht en zeventig bestaan er nog andere die nog veel dieper waarheden bevatten. Eerst, wanneer men het gebruik van de acht en zeventig kaarten volkomen beheerst, kan men met enige hoop op succes, die andere kaarten met haar veel diepere en geheimere betekenis beginnen te bestuderen." Mijn intuïtie was dus juist volgens de schrijver van dit boek: het Tarotspel zoals wij dat kennen is incompleet!

Geleid door mijn intuïtie begon mijn zoektocht langs eeuwenoude kennis en waarheid. Ik besefte op dat moment nog niet hoe geheim en verborgen deze kaarten zijn en hoe lang mijn zoektocht zou gaan duren. Ik werd bevriend met een aantal bijzondere mensen die me enorm hebben geïnspireerd en waarvan sommigen zich als mentor opwierpen. Op de meest vreemde plaatsen en momenten kreeg ik steeds meer informatie. Die stukjes en beetjes bijzondere informatie vormden samen de sleutel tot de oplossing van dit Tarotmysterie.

Tarot bestaat uit twee delen: de grote arcana en de kleine arcana. Arcana betekent "geheimen". De grote arcana bestaat uit 25 kaarten en geeft informatie over persoonlijke, geestelijke processen. De kleine arcana omvat 56 kaarten en vertelt over maatschappelijke processen. Ons huidige kaartspel met 52 speelkaarten + joker(s) lijkt volledig gebaseerd te zijn op de kleine arcana van het Tarotspel, al ontbreken er dan vier kaarten van de hofhouding en van de Grote Arcana heeft alleen de Vermetele het overleefd als "Joker".

De zogenaamde "Marseille Tarot" is het oudste populaire Tarotspel dat nu nog steeds op grote schaal wordt gebruikt. In deze Franse stad was een bloeiende speelkaartenindustrie. Het spel kwam eigenlijk via Italië naar Frankrijk en de naam van dit spel verwijst dan ook eerder naar de stijl waarin de kaarten waren getekend dan naar de stad. Pas in 1909 verscheen een nieuw Tarotspel dat nu nog steeds erg populair is vanwege de zeer duidelijke symboliek: de "Rider-Waite Tarot" met tekeningen van Pamela Colman Smith, op strikte aanwijzingen van Arthur Edward Waite en uitgegeven door uitgeverij Rider. De tekeningen van Pamela Colman Smith hebben als voorbeeld gediend bij de ontwikkeling van de Complete Tarot aangezien deze tekeningen het meest duidelijk zijn en mij het meest inspireren tijdens de diverse consulten.

Toen ik in 1991 een cursus volgde, waren er nog veel meer Tarotspelen op de markt en in de laatste jaren zijn er talloze nieuwe bijgekomen. Vrijwel al deze spellen baseren zich op de drie populairste oudere spellen en hebben dus 78 kaarten, net als hun voorbeelden. Deze spellen zijn dus eigenlijk niet compleet.

Tarotcursus
Nadat ik de cursus had gevolgd, sprak ik een aantal cursisten nog wekelijks om door te oefenen. Ik kreeg ook direct een groep enthousiaste leerlingen en daardoor leerde ik de Tarot al gauw heel diepgaand kennen. Inmiddels heb ik al veel groepen geleid en elke keer is het voor mij opnieuw een prachtige reis met nieuwe reisgenoten door allerlei onbekende gebieden van de psyche. Voor meer informatie over de tarotcursus verwijs ik graag naar de pagina "Tarotcursus" (klik hier)De Complete Tarot
Tijdens de cursus die ik in 1991 volgde, verbaasden wij ons vaak over de onduidelijkheid van sommige afbeeldingen. Mijn lerares vertelde een aantal keren over tekenfoutjes en vanaf dat moment ontstond bij mij een vaag verlangen om de tekeningen ooit eens na te tekenen en te verbeteren.

Sinds mijn ontdekking dat de Tarot zoals wij die kennen niet compleet is, begon mijn zoektocht naar de ontbrekende kaarten. Pas in 2017 kon ik het raadsel compleet oplossen en inmiddels heb ik een compleet spel uitgegeven, dus inclusief de ontbrekende kaarten. In 2018 is het ontwerp voor de ontbrekende kaarten door mij ontvangen en uitgewerkt. De overige 78 tekeningen heb ik in 2019 gemaakt, naar het fantastische voorbeeld van Pamela Colman Smith. Het resultaat is een compleet spel waarin een aantal belangrijke correcties zijn aangebracht.

Inclusief korte handleiding in glimmend doosje met afneembaar deksel. Mooi afgewerkt! € 25,=. Dit spel is te bestellen via mijn praktijk, new age cadeauwinkel "Het Pendeltje", oermoeder.org en centrum "SoulBalance".Boek "Standaardwerk De Complete Tarot"
Een complete beschrijving van alle 81 Tarotkaarten, naar het voorbeeld van Pamela Colman Smith. Inclusief 81 full-colour afbeeldingen op A5-formaat van alle 81 kaarten. Elk symbool van elke kaart staat uitvoerig uitgelegd. Dit naslagwerk en cursusboek gebruik ik tijdens de complete tarotcursus.

A4 paperback, 210 pagina's. € 45,=
Klik hier voor meer informatie en bestellenKlankschalen
Klankschalen zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende staten in de Himalaya. Ze worden gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten, relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als instrumenten bij het snoezelen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur.

Klankschalen hebben veel benamingen, onder andere: boeddhistische schalen, geneeskommen, geneesschalen, harmonisatieschalen, heelkommen, heelklankschalen, Himalaya-klankschalen, klankschalen, offerschalen, relaxatiekommen, rituele klankschalen, Tibetaanse klankschalen en zingende kommen.

Klankschalen zijn in het Westen inmiddels alom bekend en worden door mij voor velerlei doeleinden gebruikt zoals ontspanning, meditatie, klankschaalmassages, klankreizen, slagwerkinstrument en gewoon om te genieten van de mooie klank.

In 2013 volgde ik een cursus over het gebruik van klankschalen. Ik gebruik ze uiteraard vanwege hun mooie klank, om diagnoses te stellen en lichamelijke behandelingen te geven. Naast klankschalen gebruik ik daarvoor zelfgemaakte klankbuizen.


Tingsha
De Tingsha (Majira-bellen) bestaat uit twee kleine cymbalen aan een koord. Het instrumentje geeft een fel belgeluid. Samen met klankschalen wordt de Tingsha vaak gebruikt tijdens meditatie maar dit instrument kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

Zowel klankschalen als de tingha kunnen worden gebruikt om de energie in een ruimte te diagnostiseren en omdat de tingsha zo handzaam is, gebruik ik voor dit doel meestal de Tingsha. Net als bij de kristallen bol, werkt de Tingsha twee kanten op. Nadat de diagnose is gesteld, kan een intentie aan de klank worden meegegeven die direct een corrigerende invloed heeft op de zojuist gediagnostiseerde aanwezige energie(en).

Het zuiveren van een ruimte is een eenvoudig kunstje voor een geoefende Tingsha-speler. Voorafgaand aan consulten, lezingen en lessen gebruik ik de Tingsha om die ruimtes energetisch te reinigen. Tijdens consulten gebruik ik de Tingsha graag om diverse energie-storingen te verhelpen.Kristallen bol
In het oude Egypte was men reeds bekend met de kristallen bol maar de werkelijke geschiedenis is praktisch niet te achterhalen. In diverse geschriften uit de vroegchristelijke tijd, uit de Griekse mythologie, van de Australische Aboriginals, van de Maya's en de Inca's, uit Engeland en zelfs in geschriften van Nostradamus wordt de kristallen bol genoemd.

De bol is: een toegangspoort voor andere dimensies (vergelijk lucide dromen), een middel om je af te stemmen op je innerlijke, onbewuste stem, een concentratie-instrument voor zelfhypnose, een communicatiemiddel voor contact met je eigen innerlijke gidsen en daarnaast een middel om maanmacht uit te oefenen. De bol wordt gebruikt om verder te kijken (of om ergens doorheen te kijken). We worden als een radio, gevoelig voor golven. Dat is hetzelfde principe als we bij de pendel zien. De kristallen bol kan verder worden gebruikt om maanmacht uit te kunnen oefenen. Maanmacht is ongeveer hetzelfde als telepathie en NLP.Persoonlijke begeleiding kristallen bol magie
Niet iedereen kan kristallen bol magie beoefenen. Voorafgaand aan het raadplegen van de bol dien je jezelf goed te vertrouwen met een aantal meditatietechnieken en magische handelingen. Zelfs dan kan het maanden duren voordat je het eerste resultaat boekt, al zullen van de geschikte kandidaten de meesten binnen een paar weken al hun eerste bolvisioenen krijgen. Ik begeleid je graag persoonlijk in dit traject omdat ik me dan volledig op jouw persoonlijke vorderingen kan richten. De hoge mate van concentratie die nodig is voor het zien van bolvisioenen is een andere reden voor deze individuele begeleiding. Voor meer informatie kun je mij een e-mail sturen.Hoestdrank en tincturen
Mijn vader maakte de beste hoestdrank ooit. Nu heb ik het recept zelf in handen en maak ik in de herfst een voorraad krachtige hoestdrank die in de wintermaanden vaak goed van pas komt. De Tijm, Rozemarijn en Salie en andere kruiden komen uit een biologische kruidentuin.

Afhankelijk van wat kruidentuinen me bieden, maak ik -op bestelling en naar mijn persoonlijke behoefte- tincturen op de ouderwetse manier, zoals de monniken en druïden dat vele eeuwen geleden al deden. Bij het maken van de hoestdrank en tincturen is het belangrijk om de gebruikte planten met respect te behandelen. Het knippen van de kruiden dient met de juiste intentie op het juiste moment van de dag te gebeuren. Ik doe dit graag volledig geconcentreerd en in alle rust en stilte omdat daardoor de geneeskracht van de plant zo goed mogelijk wordt opgevangen. Voor een tinctuur worden de geknipte plantdelen wekenlang in een alcoholische oplossing bewaard en elke dag geschud, vervolgens wordt de vloeistof gefilterd en gebotteld. De kruiden voor de hoestdrank worden gekookt en daarna uitgeperst. De zo ontstane thee wordt opnieuw verwarmd en suiker wordt toegevoegd. Als alles goed is opgelost en opnieuw gaat koken dan giet ik de vloeistof in (schone) flessen. Wat ik overhoud, verkoop ik via de praktijk en op beurzen. Tijdens dit hele proces is de juiste intentie heel belangrijk want die beïnvloedt de kwaliteit van de geneesmiddelen enorm. Ik maak er dan ook een gewoonte van om deze producten zorgvuldig en geconcentreerd te bereiden. Voor het bottelen ben ik afhankelijk van de voorradige flessen dus soms gebruik ik beugelflesjes, soms flesjes met een draaidop, in wisselende formaten. Wil je zelf leren hoe je kruiden kunt toepassen? Volg dan de workshop "Doe-het-zelf met kruiden".Zeep
Ik gebruik graag een goede zeep. pH-huidneutrale zeep bevat een aantal toevoegingen die ik zelf liever niet op mijn huid aanbreng. Daarom maak ik mijn eigen zeep. Deze zeep is niet pH huidneutraal, zoals een zeep in mijn beleving hoort te zijn. Na gebruik van de zeep is het dus raadzaam om een beschermende huidcrème of zalf aan te brengen als je een gevoelige huid hebt. Zeep maak ik naar mijn eigen behoefte en wat overblijft verkoop ik via mijn praktijk.Boek "Een moderne magiër"
Veel mensen vragen me hoe ik paragnost ben geworden. Dit eerste deel over mijn eigen leven beschrijft mijn jeugd tot en met 1991.

Pocket paperback, 287 pagina's. € 24,95
Klik hier voor meer informatie en bestellenBoek "Veritas Compacta"
Duik in de mysteriën van de mensheid en beleef je eigen avontuur langs eeuwenoude geschriften, wijsheden en waarheden. De zoektocht naar jouw eigen waarheid!

Pocket paperback, 215 pagina's. € 19,95
Dit boek is te bestellen via mijn praktijk, new age cadeauwinkel "het pendeltje" en centrum "SoulBalance".Zilverwater
Dat zilver een antibiotische werking heeft is al eeuwenlang bekend. Laboratoria steriliseerden hun instrumenten ermee, cowboys zuiverden eeuwenlang de melk ermee en in oma's medicijnkastje vind je vast nog wel een flesje.

Zilverwater (of: colloïdaal zilver) is helaas een "magisch medicijn": Het is zeker geen wondermiddel maar een normaal werkend antibiotica preparaat met een aantal belangrijke voordelen op Penicilline. Het is gedestilleerd water waarin zeer kleine zilverdeeltjes zijn opgelost. Soms wordt zilverwater preventief gebruikt en soms is het een laatste redmiddel.

Zilverwater doodt schimmels, bacterieën en virussen; de veroorzakers van de meeste lichamelijke klachten. Zilverwater is dus antibiotisch, antimycotisch en antiviraal. In plaats van een voorgeschreven kuur van de huisarts kan men dus ook gebruik maken van zilverwater, dat veel minder bijwerkingen kent. Wetenschappelijk gezien is dit onjuist, alhoewel universiteiten keer op keer de werking van zilverwater hebben aangetoond. Zie bijvoorbeeld het wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Texas en de Universiteit van Mexico uit 2005.

In 1938 is simpelweg besloten dat het oer-oude antibioticum opeens zijn werking heeft verloren! Ik dacht altijd dat colloïdaal zilver niet gebruikt wordt omdat het bijzonder goedkoop en eenvoudig te maken is en dat de farmaceutische industrie er daarom niets aan kan verdienen. Maar er wordt een heel andere officiële reden gegeven voor het verbod: het gebruik van nano-deeltjes kan volgens de NVWA namelijk heel gevaarlijk zijn voor consumenten. Het vreemde is dat nano-deeltjes op grote schaal worden verspreid op andere manieren terwijl een medicijn dat nanodeeltjes bevat opeens gevaarlijk zou zijn. Daarnaast worden nanodeeltjes zilver verwerkt in steriel wondverband dat in de reguliere gezondheidszorg wordt gebruikt, het zit in sommige deodorants en het wordt gebruikt in luchtzuiveringsinstallaties. Doe vooral je eigen onderzoek...

Een artikel over Zilverwater van de website www.zilverwater.nl geeft een opsomming van de lijst met aandoeningen die met zilverwater te behandelen zijn:

LIJST MET AANDOENINGEN (naar publicaties op internet)
De eerlijkheid gebiedt voorzichtig te zijn met deze lijst. Ieder die serieus met de behandeling van ziekte te maken heeft, weet dat alles niet zo eenvoudig is als men hier wel eens wil doen geloven. De werking van zilver (in veel van deze ziektegevallen) berust op een verbetering van de algehele conditie. Bij veel ziektes zoals bijv: reuma, leukemie, kanker, suikerziekte e.a. waarbij het immuunsysteem of organen door omstandigheden niet goed kunnen functioneren door beschadiging, erfelijke aanleg e.d., is behandeling met colloidaal zilver onvoldoende en is een andere behandeling onontbeerlijk. Colloïdaal zilver werd met succes ingezet bij meer dan 650 ziekten, o.a. bij: acne, allergieën, alle soorten virussen, amandelontsteking, bindvliesontsteking, blaasontstekingen, bloed parasieten, bloedvergiftiging, borstvliesontsteking, brandwonden, candida albicans en andere schimmelinfecties, cholera, darmproblemen, dauwworm, dysenterie, gordelroos, hersenvliesontsteking, HIV, hoornvliesonsteking, huidonstekingen, jeuk rond de anus, kanker, kinkhoest, leukemie, longontsteking, lymfklierontsteking, malaria, multiple sclerose, neusslijmvliesontsteking, ontstekingen (van neus, keel, oren en mond), oogontsteking, parasitaire infectie (in de mond en via schimmels), prostaatklachten, psoriasis, reuma, rode hond, schildklierklachten, staphylococcen infectie, steenpuisten, suikerziekte veroorzaakt door infectie, syfilis, trachoma, tuberculose, vergiftiging, virale maagzweren, voetschimmel, wratten, zenuwzwakte, ziekte van Lyme (besmetting door teken). Ook dieren reageren goed op een behandeling met zilverwater bij veel aandoeningen tgv bacterien, schimmels en virussen.

Uit de U.S.A.
The following is a collection of pathogens and conditions (with bibliografic footnotes) documented before 1938, where patients were being successfully treated using Colloid of Silver: [Spelling as cited.]
Source: Golden Health News, November 1995, Vol.2, No. 11.

Anthrax Bacilli (2, 3), Appendicitis (3), Axillae and blind boils of the neck (10), B. Coli (3), B. Coli Communis (7), B. Dysenteria (2), B. Tuberculosis (7), Bacillary Dysentery (4), Bladder Irritation (12), Blepharitis (13), Boils (10), Bromidrosis in axillae (12), Bromidrosis in Feet (10), Burns and wounds of the cornea (13), Cerebro-spinal Meningitis (3, 9), Chronic Cystitis (10), Chronic Eczema of anterior nares (10), Chronic Eczema of metus of ear (10), Colitis (4), Cystitis (8), Dacryocystitis (13), Dermatitis suggestive of toxaemia (4), Diarrhoea (4), Diptheria (3), Dysentery (3, 6), Ear Affections (5), Enlarged Prostrate (12), Epiditymitis (10), Erysipelas (3), Eustachian tubes (potency restored) (8), Follicular Tonsilitis (10), Furunculosis (3), Gonococcus (7), Gonorrhoea (10), Gonorrhoeal Conjunctivitis (10), Gonorrhoeal Ophthalimia (13), Gonorrhoeal Prostratic Gleet (11), Haemorrhoids (12), Hypopyon Ulcer (13), Impetigo (10), Infantile Disease (16), Infected ulcers of the cornea (13), Inflammatory Rheumatism (3), Influenze (11), Interstitial Keratitis (13), Intestinal troubles (6), Lesion Healing (12), Leucorrhoea (8), Menier's Symptoms (8), Nasal Catarrh (5), Nasopharyngeal Catarrh (reduced) (8), Oedematous enlargement of turbinates without true hyperplasia (9), Offensive discharge of chronic suppuration in Otitis Media (10), Ophthalmology (12), Opthalmic practices (3), Para-Typhoid (3), Paramecium (1), Perineal Eczema (12), Phlegmons (3), Phlyctenular Conjunctivitis (10), Pneumococci (2), Pruritis Ani (12), Puerperal Septicaemia (15), Purulent Ophthalmia of infants (13), Pustular Eczema of scalp (10), Pyorrhoea Alveolaris (Riggs disease) (8), Quinsies (8), Rhinitis (9), Ringworm of the body (10), Scarlatina (3), Sepsis (16), Septic Tonsilitis (10), Septic Ulcers of the legs (10), Septicaemia (5, 8), Septicaemia (5, 8), Septicaemia (5, 8), Shingles (8), Soft sores (10), Spring Catarrh (10), Sprue (6). Staphyloclysin (inhibits) (2), Staphylococcus Pyogenea (7), Staphylococcus Pyogens Albus (2), Staphylococcus Pyogens Aureus (2), Streptococci (7), Subdues inflammation (12), Suppurative Appendicitis (post-op) (10), Tinea Versicolor (10), Tonsilitis (8), Typhoid (3), Typhoid Bacillus (14), Ulcerative Urticaria (4), Urticaria suggestive of toxaemia (12), Valsava's inflammation (8), Vincent's Angina (10), Vorticella (1), Warts (12), Whooping Cough (8)

More recent articles have described silver being used to treat: Adenovirus 5 (23), Asper Gillus Niger (18), Bacillius Typhosus (21), Bovine Rotovirus (23), Candida Albicans (18), Endamoeba Histolytica (cysts) (24), Escherichia Coli (17, 18, 21), Legionella Pneumophila (17), Poliovirus 1 (Sabin strain) (23), Pseudomonas Aeruginosa (17, 18), Salmonella (22), Spore-forming Bacteria (24), Staphylococcus Aureus (17), Streptococcus Faecalis (17), Vegetative B. Cereus cells (24).

Bibliographic Footnotes
1. Bechold, H. (1919). Colloids in biology and medicine, translated by J.G. M. Bullow. D. Van Nostrand Company: New York, p. 367.
2. Ibid., p. 368.
3. Ibid., p. 376
4. Searle, A.B. (1919). The use of colloids in health and disease. (Quoting from the British Medical Journal, May 12, 1917). E.P. Dutton and Company: New York, p.82.
5. Ibid., (Quoting from the British Medical Journal, Jan. 15, 1917), p.83.
6. Ibid., (Quoting from Sir James Cantlie in the British Medical Journal, Nov. 15, 1913), p. 83.
7. Ibid., (Quoting Henry Crookes), p.70.
8. Ibid., (Quoting J. Mark Hovell in the British Medical Journal, Dec. 15, 1917), p.86.
9. Ibid., (Quoting B. Seymour Jones), p. 86.
10. Ibid., (Quoting C.E.A. MacLeod in Lancet, Feb. 3, 1912), p.83
11. Ibid., (Quoting J. MacMunn in the British Medical Journal, 1917, I, 685), p.86.
12. Ibid., (Quoting Sir Malcom Morris in the British Medical Journal, May, 1917), p.85.
13. Ibid., (Quoting A. Legge Roe in the British Medical Journal, Jan. 16, 1915), p. 83.
14. Ibid., (Quoting W.J. Simpson in Lancet, Dec. 12, 1914), pp. 71-72.
15. Ibid., (Quoting T.H. Anderson Wells in Lancet, Feb. 16, 1918), p. 85
16. (1931). Index-catalogue of the library of the surgeon general's office united states army. United States Government Printing Office: Washington, v. IX, p. 628.
17. Moyasar, T.Y.: Landeen, L.K.; Messina, M.C.; Kutz, S.M.; Schulze, R.; and Gerba, C.P. (1990). Disinfection of bacteria in water systems by using electrlytically generated copper:silver and reduced levels of free chlorine. Found in Canadian Journal of Microbiology. The National Research Council of Canada: Ottawa, Ont. Canada, pp. 109-116.
18. Simonetti, N.; Simonetti, G; Bougnot, F.; and Scalzo, M. (1992). Electrochemical Ag+ for preservative use. Article found in Applied and Environmental Microbiology. American Society for Microbiology: Washington, V. 58, 12, pp. 3834-3836.
19. Slawson, R.M.; Van Dyke, M.I.; Lee, H.; and Trevors, J. T. (1992). Germanium and silver resistance, accumulations, and toxicity in microorganisms. Article found in Plasmid. Academic Press, Inc.: San Diego, v. 27, 1, pp. 73-79.
20. Thurman, R.B. and Gerba, C.P. (1989). The molecular mechanisms of copper and silver ion disinfection of bacteria and viruses. A paper presented in the First International Conference on Gold and Silver in Medicine. The Silver Institute: Washington, v. 18, 4, p. 295.
21. Ibid., p. 299.
22. Ibid., p. 300.
23. Ibid., p. 301.
24. Ibid., p. 302.

Bijwerkingen zilverwater
De problemen die zich met gangbare antibiotica nog wel eens voordoen (zoals maag- en darmproblemen) treden niet op bij het uitwendig gebruik van zilverwater. Als zilverwater inwendig wordt gebruikt dan kan de darmflora daarna eventueel worden hersteld met een pro-biotica zoals een goede yoghurt. Door sommigen wordt beweerd dat de zilverdeeltjes het maagzuur niet overleven en dus zou zilverwater nutteloos zijn voor het behandelen van bijvoorbeeld darmklachten. Zij hebben dan echter weer geen antwoord op de vraag waarom darmklachten toch kunnen worden genezen met zilverwater. Naast het -in een zeer uitzonderlijk geval- grijsverkleuren van de huid (Argyria) zijn er geen bijwerkingen van zilverwater bekend. Hoe die grijsverkleuring ontstaat is nog steeds onduidelijk en er zijn wereldwijd slechts enkele gevallen bekend. (zie ook de website van Silver Colloids). Onderzoek wijst uit dat argyria ongevaarlijk is en de kans hierop bij gebruik van kleine hoeveelheden zuiver zilverwater met langere tussenpozen tussen het gebruik niet bestaat. Om Argyria te ontwikkelen dient men bijvoorbeeld jarenlang een flinke dosis onzuiver zilverwater per dag te drinken, terwijl een dosis van enkele druppels zuiver zilverwater per dag voor een periode van een paar weken in de meeste gevallen volstaat.

Mijn ervaring
Ik heb een aantal cliënten succesvol kunnen helpen met een kuur zilverwater, nadat kuren van conventionele specialisten niet werkten. Daarnaast behandel ik mezelf met zilverwater als de medisch specialist mij een antibioticakuur voorschrijft. De westerse specialisten krijgen geen theorie over zilverwater via hun opleidingen en dienen zich te houden aan de richtlijnen van pharmaceutische bedrijven. In uitzonderlijke gevallen maak ik zilverwater op bestelling maar meestal alleen naar mijn persoonlijke behoefte. Ik verkoop geen zilverwater. Liever leer ik je hoe je thuis op een eenvoudige manier zilverwater maakt want dat kan vrijwel iedereen leren! Hulpmiddelen (zoals gedestilleerd water en zilverwatergenerator) zijn via mij te bestellen.Workshop "Zelf zilverwater maken"
Voor iedereen die water kan koken en een eierwekker kan bedienen.

De antibacteriële werking van zilver is al duizenden jaren bekend en deze wordt nu nog steeds toegepast in o.a. medische preparaten. Cowboys namen vroeger een zilveren dollar mee op reis om de koemelk die ze zelf dronken te kunnen steriliseren. In laboratoria werden medische instrumenten vroeger gedesinfecteerd op zilveren schalen. Misschien vind je nog een flesje zilverwater in oma's medicijnkastje want vorige generaties kenden dit middel heel goed. Het werkt op een andere manier dan de reguliere antibiotica en je kunt het zelf maken.

Om optimaal gebruik te maken van de antibacteriële eigenschappen kun je van zilver een colloïde (water-oplossing) maken met gebruik van staafjes zuiver zilver. De staafjes zilver geven submicroscopische deeltjes af aan het water die in het water blijven zweven doordat er een kleine elektrische lading op elk zilverdeeltje geplaatst wordt.

Zilverwater is dus een multifunctionele substantie en verhoogt de weerstand van het organisme. Het biedt ondersteuning bij het behouden van de gezondheid bij mensen, dieren en zelfs planten. Zilverwater wordt toegepast bij meer dan 600 klachten en aandoeningen! Waar het vroeger in de Verenigde Staten als geneesmiddel werd verkocht, kun je het nu verkrijgen als antibacterieel middel. Zilverwater is nog altijd een populair middel dat gebruikt wordt om de gezondheid bij te staan. Je kunt het ook gebruiken om je wasmachine schoon te maken en je kleding te behandelen tegen micro-organismen.

Je kunt thuis zilverwater maken, eenvoudig met behulp van een adapter en zilverelektroden. Het is niet duur en zilverwater heeft veel toepassingsmogelijkheden. Als je interesse hebt om zelf zilverwater te gaan maken dan is deze workshop precies wat je nodig hebt. Ik maak al jaren zilverwater voor vrienden en familie. Tijdens de workshop laat ik je eerst op een humoristische en ontspannen manier duidelijk zien hoe ik dat doe. Uiteraard kun je direct vragen stellen. Daarna ga je in groepjes zelf aan de slag. Je krijgt je eigen zilverwater in een druppelflesje mee naar huis!

Bij de workshop kun je jouw eigen apparaat inclusief zilverelektroden aanschaffen om thuis direct aan de slag te kunnen. Dit apparaat kost € 40,= en is bedoeld om tienduizenden liters zilverwater mee maken. Indien je hier interesse in hebt en het apparaat direct wilt aanschaffen, vermeld dat dan duidelijk bij je aanmelding i.v.m. voldoende voorraad.

Inclusief materiaal, koffie, thee en een lekkere versnapering.
Klik hier voor de tarieven.
Voor meer informatie kun je mij een e-mail sturen.