Contact | Inhoud  

Tarot

Tarot is een kaartspel dat gebruikt wordt om inzicht te verkrijgen in allerlei situaties, problemen en vraagstukken. Voor meer informatie over Tarot verwijs ik graag naar de pagina "Attributen, methodiek en producten" (klik hier)

de MagiŽrAl 34 jaar, na het volgen van een uitgebreide esoterische opleiding, zijn deze kaarten niet meer weg te denken uit mijn leven. Door een numerologische berekening met de cijfers van je geboortedatum kun je uitrekenen welke kaart jouw persoonlijke kaart is; de kaart die het meeste over je persoonlijkheid zegt. Mijn persoonlijke kaart is de Magiër (via de Zon en het Rad van Fortuin) en ik herken veel van de kenmerken van deze kaart(en) in mijn persoonlijk leven. Vandaar dat mijn oude logo op deze tekening was gebaseerd. In 2019 ben ik begonnen met het natekenen van de tekeningen van Pamela Colman Smith en in 2020 heb ik met die tekeningen een eigen spel uitgegeven, inclusief de ontbrekende Tarotkaarten.

Tarotshow
Sinds 22 juni 2020 is het eerste complete Tarotspel op de markt, met 81 kaarten naar het prachtige voorbeeld van Pamela Colman Smith. Om dit te vieren en om iedereen in de gelegenheid te stellen zelf kennis te maken met dit waanzinnig interessante orakelspel nodigt paragnost Frank van Hemert je uit voor een bijeenkomst met vooral veel openbare kaartleggingen.

De recensies zijn tot nu toe zeer lovend! Alle foutjes en oneffenheden die je uit het andere spel kent, zijn met dit complete deck voorgoed verleden tijd. De frisse afbeeldingen inspireren op dit moment al veel Tarotspecialisten en wachten ook op jou.

Je kunt tijdens deze bijeenkomst al je vragen aan de Tarot stellen dus schrijf ze op en neem ze mee. Vragen door de Tarot laten beantwoorden is GRATIS! Frank vertelt op een humoristische manier over de jarenlange ontwikkeling van dit geheel herziene spel en uiteraard is er ruimte voor jouw eigen inbreng. Indien je direct besluit om dit nieuwe spel aan te schaffen dan krijg je tijdens deze bijeenkomst maar liefst 10% korting op de winkelprijs!

Inclusief materiaal, koffie, thee en een lekkere versnapering.
Toegangsprijs: € 10,-.
Voor meer informatie kun je mij een e-mail sturen.Tarotcursus

Tarotkaarten zijn vergelijkbaar met de menukaarten
van een restaurant:
Al weet je wat je gaat eten,
het smaakt altijd weer verrassend...


Van tarotkaarten gaat een bijna mystieke aantrekkingskracht uit. Tarot is veel meer dan toekomstvoorspellen of waarzeggerij. Er ligt ongelooflijk veel eeuwenoude kennis in de kaarten opgeslagen. Veel mensen die met het kaartspel in contact komen, worden verleid om een spel kaarten en een boekje te kopen om thuis te gaan studeren. Zo begon ik ooit zelf ook aan een spel Lenormandkaarten (een kaartspel, verwant aan tarot) toen ik 14 jaar was. Wat gebeurde? Ik begon er enthousiast aan maar na een half jaar belandde het spel in de kast. Toch bleef het me interesseren en elke keer als ik over kaartleggers hoorde, wilde ik er ook 'iets' mee doen.

Pas jaren later besloot ik om me meer te gaan verdiepen in kaartlezen door een solide cursus te volgen. Dat heeft mij heel veel duidelijkheid gegeven over allerlei levensvragen waar ik mee worstelde. Na de cursus kon ik de tarotkaarten goed lezen en interpreteren en ook de Lenormandkaarten begreep ik opeens veel beter. Sindsdien heb ik de eeuwenoude kennis al aan veel cursisten doorgegeven en er nog veel meer mensen mee geholpen. Ik geef les volgens dezelfde methode als mijn lerares, een methode die voor iedereen zeer toegankelijk is; door in een kleine cursusgroep samen met anderen de kaarten vanuit jezelf te benaderen ontstaat al gauw een "persoonlijke band" met dit waanzinnig interessante kaartspel.

Iedereen die tarot wil bestuderen neem ik graag mee op reis naar de diepste diepten van hun eigen wezen, of net zover als iemand zelf wenst te gaan. Tijdens de cursus word je bekend met de betekenis van de kaarten aan de hand van voorbeelden uit jouw eigen leven, waardoor je jouw eigen geschiedenis en toekomst als kapstok en naslagwerk kunt gebruiken. Met het nieuwe licht dat tarot op je eigen verleden werpt, begrijp je reeds tijdens de cursus je eigen leven steeds beter. De afbeeldingen en symboliek van de tarotkaarten krijgen voor jou een persoonlijke betekenis.

Inhoud
De totale cursus bestaat uit twee delen. Het eerste deel richt zich voornamelijk op de betekenis van kleuren, getallen en de symbolen (buiten de stokken, zwaarden, munten en bekers van de kleine arcana) die op de kaarten voorkomen. Ook de grote arcana (een belangrijk onderdeel van het tarotspel) wordt in zijn geheel bestudeerd en legpatronen voor de grote arcana-kaarten worden behandeld. Na een maand vakantie begint het tweede deel van de cursus. Daarin wordt de kleine arcana behandeld en de complete betekenis van alle zwaarden-, stokken-, bekers- en muntenkaarten, evenals legpatronen voor de gehele tarot. Tijdens de cursus komen ook allerlei andere aspecten van kaartleggen aan bod, zoals ethiek, geestelijke voorbereiding en hoe kaartleggingen op een doeltreffende manier kunnen worden opgebouwd. Ook is er ruime aandacht voor allerlei filosofieën, culturen en religies van over de hele wereld. Kortom: een complete cursus die je begeleidt tot volwaardig tarotkenner!

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de Complete Tarot, inclusief de aanvulling op de Rider-Waite tarot, die je op de tweede cursusavond zult ontvangen. Er zal veel worden gepraat dus is het belangrijk om zelf pen en papier mee te nemen om aantekeningen te kunnen maken. Er wordt gestart als er een volledige cursusgroep kan worden gevormd. Een cursusgroep bestaat uit 6 cursisten (niet meer!) zodat er veel persoonlijke aandacht voor elke cursist is.

In totaal zijn er 16 avonden, verdeeld over 2 X 8 weken met tussendoor 4 weken vakantie (dus: 20 weken). Elke lesavond duurt 2 tot 2,5 uur.

Inclusief materiaal, koffie, thee en elke week een lekkere versnapering.
Klik hier voor de tarieven.
Voor meer informatie kun je mij een e-mail sturen.Tips voor doe-het-zelfers:
Er zal vast ergens een gratis (online-)cursus tarot te vinden zijn. In mijn beleving dient iedereen zelf een persoonlijke band met de kaarten te krijgen en daar zijn naar mijn weten schriftelijke en/of online cursussen niet geschikt voor. Als je af en toe een legging wilt doen, doe het dan liever als volgt:

1. Koop een goed boek met uitgebreide uitleg van de kaarten. Kijk daarbij of van elke kaart een duidelijke beschrijving is gegeven over heden, verleden, toekomst en karakter.

2. Kijk alle kaarten eens rustig door, bijvoorbeeld op een regenachtige middag: ontspan jezelf eerst. Neem het spel ter hand en bekijk de bovenste kaart goed. Besteed voldoende tijd om elke kaart op je in te laten werken, bijvoorbeeld 1 of 2 minuten per kaart. Je hoeft hierbij niet het boek te pakken, gewoon alleen maar naar de kaarten kijken is al voldoende. Probeer hierbij voor jezelf bij elk plaatje te zoeken naar een gebeurtenis of persoon in het verleden van je eigen leven, die vergelijkbaar is met de afbeelding op de kaart. Probeer jezelf dus te verbinden met de afbeelding door het in je eigen leven te herkennen. Kijk dan eventueel in je boek om te zien waar de overeenkomsten en verschillen liggen, of wacht daar nog even mee.

3. Nu kun je al gaan kaartleggen: schud de kaarten totdat je het gevoel hebt dat ze goed doorelkaar zitten, waarbij je jezelf steeds dezelfde vraag stelt: "Hoe ziet mijn verleden eruit op het gebied van ...?" Op de plaats van de puntjes vul je in wat je wilt: werk, relaties, scholing, etc. Je gaat straks de bovenste drie kaarten gebruiken voor je kaartlegging, daar mag je ook aan denken. Verdere gedachten zijn niet gewenst dus stuur die in liefde terug naar hun bron.

4. Als je klaar bent met schudden dan leg je het pak gesloten, dus met de plaatjes naar beneden, voor je neer. Met je linkerhand verdeel je het pak kaarten in drie stapeltjes. Hoe groot die stapeltjes worden maakt niet uit. Dan concentreer je je weer op je vraag. Met je rechterhand breng je dan de stapeltjes weer samen, zoals jij denkt dat het moet.

5. De kaarten liggen nu weer gesloten op één stapel. Nu pak je de bovenste kaart en die leg je open voor je neer op tafel. Dan pak je de tweede kaart, die leg je rechts van de eerste. De derde kaart leg je ook weer rechts. Drie kaarten liggen nu open. Van links naar rechts zie je nu gebeurtenissen die te maken hebben met je vraag. Omdat je dat van jezelf weet, kun je nu gaan zoeken naar de overeenkomsten, eventueel zonder enige kaartkennis uit boekjes. Maar het is nu wel verstandig om het boek te gaan gebruiken want daar vind je nog veel meer aanwijzingen en informatie.

6. Als je jouw eigen verleden in de kaarten herkent (en dat lukt de meeste mensen vrij snel) dan kun je deze legging nogmaals proberen of je kunt een échte verleden-heden-toekomst legging gaan doen. Eigenlijk volg je precies dezelfde stappen met als vraag: "Hoe ziet mijn leven eruit op het gebied van ..." maar nu is de eerste kaart die je van de stapel haalt "het verleden", de tweede kaart is "het heden" en de derde kaart is "de toekomst". Dus: de meest linkse kaart is het verleden, de meest rechtse kaart is de toekomst en de middelste kaart is: het heden. Zoek de overeenkomsten in je verleden en huidige situatie en probeer vervolgens te begrijpen waarom de toekomstkaart daar ligt en wat de kaart zou kunnen betekenen, gelet op het onderwerp van je legging.

7. Als je dit allemaal hebt gedaan dan is het interessant om bijvoorbeeld een "Keltisch kruis" of een ander legpatroon te gaan leren leggen. Op Internet en in allerlei boeken is daar heel veel informatie over dus dat laat ik graag aan jezelf. Tijdens de tarotcursus komen diverse legpatronen uitgebreid aan bod.

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips. Ik wens je er veel plezier mee en ik hoor graag of het is gelukt.

Voor meer informatie over de tarotcursus kun je mij een e-mail sturen.Kaarten vertellen ook JOUW toekomst
Kaartleggen met normale speelkaarten

Het kaartspel dat tegenwoordig wordt gebruikt voor bijvoorbeeld hartenjagen, klaverjassen, poker en bridge is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van de Tarot. De indeling; Aas t/m 10 en hofhoudingskaarten in vier symbolen is vrijwel identiek aan de indeling van de kleine Arcana van de Tarot. Daarnaast een Joker, die het als enige kaart uit de Grote Arcana heeft overleefd.

Met dit kaartspel kun je ook heel goed kaartleggen. Als beginner zul je meteen een goed resultaat kunnen boeken en oefening baart kunst. Voor gevorderde kaartlezers is met een normaal kaartspel zelfs veel van de verborgen kennis te achterhalen die op Tarotkaarten is afgebeeld. Het kaartleggen is vrij eenvoudig te leren en thuis kun je hiermee verder oefenen. Kaartleggen met normale speelkaarten is altijd een goede training voor je eigen helderziende vermogens.

In een kleine groep doen we eerst een korte meditatie als training van je geest. Vervolgens leg ik je het systeem van de kaarten uit. We oefenen met de symbolen en daarna met de kaartwaardes. Aan het eind van de middag weet je precies hoe je een goede kaartlegging kunt doen.

Bij de workshop inbegrepen is een pakje speelkaarten en een uitgebreid overzicht van de betekenis van alle kaarten. Hiermee kun je thuis direct aan de slag. Uiteraard gratis koffie, thee en een lekkere versnapering.

Klik hier voor de tarieven.
Voor meer informatie kun je mij een e-mail sturen.